Червените дяволи тотално доминираха, но с три атаки лондончани стигнаха до 2:2

С драматичен гол на Дарън Бент в 94-та минута Фулъм измъкна равенство 2:2 като гост на Манчестър Юнайтед в мач от 25-я кръг на Висшата Лига. 

С това Котиджърс шокираха Червените дяволи, които преди това бяха в екстаз от също толкова драматичния обрат, който бяха направили. Те губеха с 0:1 до 78-та минута, но обърнаха резултата с два гола в рамките на само 80 секунди.

Червените дяволи имаха тотално териториално превъзходство и бяха натикали съперника в собственото му наказателно поле. Домакините обаче сипеха центриране след центриране, без това да води до нещо.

След равенството тимът на Дейвид Мойс се отдалечи вече на 9 точки от 4-тия Ливърпул. Фулъм пък остава твърдо на последно място, като е на 4 точки от спасителната зона.

Юнайтед имаше сериозно предимство, но това не водеше до кой знае какви опасности, а гостите се защитаваха спокойно. В 18-та минута Фулъм откри от първото си положение за гол. Люис Холтби задържа топката в половината на съперника, видя включилия се в наказателното поле Стив Сидуел и му даде прекрасен параболичен пас, след което халфът от въздуха засече топката в мрежата. В ситуацията сериозна грешка допусна и Неманя Видич, оставил зоната си празна. 

Манчестър можеше да изравни в 21-та минута, когато Ван Перси получи точно центриране на далечната греда, но на два метра от вратата стреля ужасно неточно от воле. 

Малко по-късно Карик показа как трябва да се стреля от воле. Той намери много 
добре от въздуха избита топка пред наказателното поле, но изстрелът профуча покрай вратата.

В 38-та минута Фулъм пропусна страхотна възможност да поведе с 2:0. Танкович започна много опасна контраатака след корнер пред вратата на Фулъм и пробяга почти целия терен, пред наказателното поле чукна встрани за абсолютно непокрития Киърън Ричардсън, но той сам срещу вратаря нанесе лош удар над целта.

След почивката натискът на Червените дяволи се увеличи. Първо Ван Перси отправи опасно центриране по земя пред вратата, но нямаше кой да засече на празна мрежа. След това Мата улови избита топка пред вратата и поднесе встрани за Руни, който веднага нанесе удар от непосредствена близост, но Стекеленбург направи страхотно спасяване с една ръка под гредата.

В 55-та минута стражът на Фулъм направи ново страхотно спасяване след удар от упор с глава на Рафаел, но впоследствие се оказа, че е имало засада. Малко след това домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Бърн в наказателното поле, но това със сигурност бе неволно, а и атаката не бе опасна и вероятно затова съдията замълча.

Фулъм се бе прибрал почти изцяло в наказателното си поле и непрекъснато позволяваше да се стига до разбърквания пред вратата. Така при поредното от тях в 78-та минута падна изравнителен гол. Центриране по земя не бе пресечено и стигна до Хуан Мата. Неговият удар от непосредствена близост бе избит от защитник, но след това отново испанецът я улови, отправи удар и Ван Перси отклони от метър в мрежата.

И само минута по-късно се стигна до пълен обрат. След ново центриране пред вратата топката бе избита пред наказателното поле към Майкъл Карик, той отправи удар и след рикошет в защитник топката излъга Стекеленбург и влезе в мрежата.

Този гол логично успокои играта на домакините. Те започнаха да разиграват по-уверено и в атаките им имаше малко повече разнообразие. Хуан Мата нанесе много опасен удар от петнайсетина метра, като топката почти облиза страничната греда от външната страна.

Срещата вървеше към спокоен завършек, като Фулъм рядко успяваше да изнесе топката. Въпреки това гостите шокираха Юнайтед с изравнителен гол в 94-та минута.

Сидуел изпревари Карик за спорна топка в половината на Юнайтед и изведе Киърън Ричардсън в наказателното поле. Неговият диагонален удар бе спасен от Де Хеа, но до избитата топка притича Дарън Бент и отблизо направи добавка с глава в мрежата.