Тя сподели, че е получавала заплахи по телефона от пациенти

„Не смятам, че съм нарушила правото на някой да бъде прегледан. Не съм върнала пациент, който е в спешно състояние”, каза в „Събуди се” д-р Виктория Чобанова, която е общопрактикуващ лекар. 

 

Тя отрече и информацията, че е ударила дете. „Аз не мога да ви убедя, че не съм ударила дете, защото ви не искате да бъдете убедени”, каза тя и добави, че за да практикува професията си трябва пациентите да й вярват. 

 

Миналата седмица ви показахме скандално отношение на лекар към пациенти. Единственото джи пи във Вакарел д-р Виктория Чобанова, секретар на Националното дружество на общопрактикуващите лекари, отказва прегледи и направления. След като заради отношението й стотици се включват в подписка срещу нея, д-р Чобанова слага бележка пред кабинета си, от която става ясно, че ще преглежда само "доволните"

 

Според нея подписката срещу нея не е основателна, защото в нея 102 подписали се не са нейни пациенти. „Аз правя всичко за пациентите си и не мога да кажа защо се е стигнало до тази подписка”, категорична беше лекарката.

 

Нашата работа е много отговорна. Не мога да работя тази работа, ако непрекъснато съм под напрежение и чакам някой да ме набеди или да ме снима в скрита камера”, каза д-р Чобанова. По думите й най-лесния вариант е да затвори кабинета. 

 

Тя сподели, че е получавала заплахи по телефона от пациенти. „Нямам време да подам жалба в полицията срещу тях, защото се занимавам с проверките, които ми правят в момента”, заяви тя.

 

През изминалата седмица д-р Чобанова беше проверена от областната Здравна каса, Агенция медицински одит към здравното министерство и етичната комисия към Български лекарски съюз. Това са трите институции, които могат да вземат отношение и евентуално да наложат санкции на д-р Чобанова. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.