След разкритията на Вероника Димитрова от полицията увериха, че ще се задействат

Измамите за работа и кредити в интернет, за които ви разказахме, продължават. След разкритията на  Вероника Димитрова от полицията увериха, че ще се задействат по случая. Измамникът обаче продължава да иска пари от потенциалните си жертви.

 

„Предлагаме лицензирана работа във Великобритания. Осигуровки, квартира и храна, поети от работодател”.

 

„Имате нужда от пари за Вашите празници или за реализиране на бъдещи планове. Можем да ви помогнем и да ви отпуснем кредит”.

 

Тези обяви са разпространени в десетки сайтове в интернет. Подателите са трима, а измамените от тях - стотици. В началото на тази година Цветанка Махмуд, Серхат Басриев и Албена Тонкова кандидатстват за работа в чужбина.

 

„Обеща ни шест и половина паунда на час. Работи се по осем часа, камериерка, за мъжа ми озеленител и за брат ми - като общ работник”, разказа Цветанка Махмуд.

 

„Работата е за верига от хотели, където работата е за камериерки, за общи работници и за готвачи”, сподели Албена Тонкова.

 

„Поискаха ми да преведа 200 лв.”, каза Серхат Басриев.

 

Същата сума превеждат и другите двама за автобусен билет. В деня, в който трябва да го получат обаче, представящите се за работодатели не се явяват.

 

До този момент никой пострадалите не е успял да си върне парите, нито да започне работа в чужбина. Кандидатствахме и ние – първо за бърз кредит.

 

След това се обадихме и за работа в чужбина. Поискаха ни 50 лева такса за кредита и 150 за работата. След ден поискаха още пари. И започнаха да звънят всеки ден да питат кога ще ги преведем. В един от разговорите не им спестихме, че сме от Нова телевизия.

 

Подадохме сигнал в полицията, откъдето започнаха проверка. По-малко от ден след това измамниците ни се обаждат още над 10 пъти. Схемата очевидно продължава необезпокоявано. Настояват да платим таксите, за да ни пратят на работа в Англия и за да ни отпуснат кредит.

 

Предлагаме да се срещнем с работодателя и с кредитора, за да им дадем лично парите. И двамата отказват, защото били прекалено заети. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.