Състезателите ни спечелиха четири златни, два сребърни и един бронзов медал

С четири златни, два сребърни и един бронзов медал се завърнаха състезателите от националния отбор по канадска борба от участието си в изключително силния международен турнир „Сокол Марич 2014” в Загреб, Хърватска. В състезанието участваха над 200 състезатели от 15 държави, информира БГНЕС.


Три от златните медали станаха притежание на Калоян Петров (Хвата), който надделя в надпреварата на лява и на дясна ръка в категория до 95 кг. Калоян спечели златния медал и шампионския пояс в абсолютна категория на лява ръка, като на финала победи унгареца Петер Ковач.


Четвъртият златен медал стана притежание на световния ни шампион Христо Делиджаков, който спечели в категория до 78 кг на дясна ръка.


Сребърен медал в категория до 86 кг спечели младата ни надежда Детелин Йончев (Меси), при дебюта си на международната сцена в мъжките категории.


Световният ни шампион на 90 кг Стоян Големанов се пусна при най-тежките мъже, като премери сили със състезатели тежащи с по над 40 кг от него. Стоян сечели сребърния медал в тежка категория и бронзовия медал в откритата категория на дясна ръка.