Приятелите му искат справедлива присъда за убиеца Мирослав и останалите участници в побоя

Приятели на Мишел от Плевен твърдят, че за убийството му е виновен не само Мирослав, а и хората, които са били с него по време на спречкването, прераснало в трагедия. 19-годишният младеж бе прободен с нож в сърцето от 17-годишно момче в спор кой откъде да мине по пътека в междублоково пространство. Случаят потресе града. Днес се гледа мярката за неотклонение на извършителя.

 

Познати и приятели на убитото момче се събраха тази сутрин на мястото, където се е разиграла трагедията – пътеката между 135 и 136 блок в кв. „Дружба”. Те настояват за справедлива присъда за убиеца и искат да се изясни каква е била ролята на хората, които са били с него при конфронтацията.

 

До фаталния сблъсък се стига след кратка размяна на реплики с Мирослав, който напада Мишел с нож. Приятелите му споделят, че двамата не са общували преди това. Според тях нападателят не е бил сам, а в компания от общо три момчета и две момичета, които са били употребили алкохол и също са участвали в побоя. Падналият на земята Мишел бил ритан, имал счупен нос, избити зъби.  

 

Само от тях можем да разберем цялата истина”, каза пред камерата на Нова ТВ един от най-близките приятели на убития младеж. Всички познати на Мишел искат справедлива присъда за убиеца.

 

"На местопрестъплението е имало петима души – три момичета, още две момчета и самият обвиняем. Момчетата, които естествено скърбят за приятеля си и са гневни, не знаят картината на събитието. Това е важно, когато става въпрос за убийство", каза в „Здравей, България” адвокат Марин Марковски, който ще защитава Мирослав.

 

Обвинението е за умишлено убийство и наказанието, с оглед на непълнолетието на извършителя, е от 2 до 8 години лишаване от свобода, отбеляза Марковски. По думите му детайлите на престъплението обаче още не са известни. Много важно е всички, които са били на местопрестъплението да бъдат разпитани и показанията им да очертаят картината, да се разбере дали Мирослав е нанесъл удара, коментира защитникът.

 

Подробности за случая ще научите от видеото.