Треньорът на Борусия горд от своите след 2:0 срещу Реал

Борусия Дортмунд бе на крачка да отстрани Реал Мадрид отново от Шампионската лига, но макар да победи с 2:0, отпадна на четвъртфинал с общ резултат 2:3. Треньорът Юрген Клоп обаче бе горд.

"Така е в този турнир. В Мадрид трябваше да играем по-добре, там Реал беше категорично по-добрият отбор. Снощи ние бяхме по-добрият отбор, но спечелихме само с 2:0. Нещата са такива, каквито са. В Мадрид трябваше да вкараме попадение и щяхме да се класираме напред", сподели Клоп.

"Днес вкарахме два гола и имахме и други възможности. Също така имахме 5 чисти голови положения в Мадрид. С един гол там и 2:0 сега щяхме да продължим напред. От един милион възможности за отпадане, тази е най-добрата. След мача един от много ни контузени футболисти Невен Суботич дойде при мен и ми каза, че е горд да бъде част от този отбор. Аз виждам нещата по същия начин. Видеото от този мач трябва да се покаже на всеки отбор, който е губил първия елиминационен мач с 0:3. Момчетата ми искаха да се класират напред. Трябваше да вкараме повече голове, но нашето представяне беше изключително. Няма да обвиня никого за отпадането ни. Атмосферата беше страхотна", добави Клоп.