Заради липсата на контролни мачове националите вече са на 73-о място

България е 73-та в световната ранглиста на ФИФА за месец април. Това означава, че националнияt ни футболен тим се е смъкнал с 6 места надолу, в сравнение с предишния месец.

Причината е, че момчетата на Любослав Пенев нямаха международни мачове в последно време. От контролата с Беларус на 5 март, спечелена с 2:1, те не са играли.

Италия остава най-високопоставеният тим сред съперниците на България в предстоящите квалификации за Евро 2016 във Франция, като световните шампиони от 2006 година загубиха едно място и паднаха до деветото.

Хърватия се смъкна с четири позиции и вече е №20 в ранглистата, а националният тим на Норвегия е 56-и. Зад Лъвовете  са Азербайджан с 85-а позиция и Малта със 127-а. Любопитен факт е това, че Азербайджан постигна най-високото класиране в историята си.

Европейски тимове окупират челните места на световната ранглиста, след като Португалия се изкачи на трето място и е зад лидерите Испания и Германия.

Следват четири южноамерикански тима, водени от Колумбия. Аржентина и Бразилия делят шестото място с равен брой точки. Гърция пък се завърна в челната десетка след 17-месечна пауза.