Мартин ще бъде записан в друго училище

Отново напрежение в Галиче – местни жители се оплакаха, че синът на кмета Ценко Чоков тормози хората, дори децата им в училище. Вчера част от родителите не пуснаха децата си в класните стаи в знак на протест.  

 

Един от пострадалите младежи – Милен, разказа пред камерата на Нова, че синът на Чоков му е нанесъл побой с боксове. Други деца също се оплакаха от нищо непредизвиканата му агресия.

 

При един от инцидентите Мартин нападнал ученик в час, когото вдигнал и стоварил върху един от чиновете. Учителката обаче само гледала безучастно какво се случва и признала, че не може нищо да направи от страх и заради проблемите, които имала с кмета.

 

Директорката на училището обаче твърди, че откакто е на поста, Мартин Чоков не е създавал никакви проблеми, жалби от родителите също не са постъпвали.

 

Оказа се обаче, че баща му не го пуска на училище, за да има нормална атмосфера в селото и за да се възстанови от нанесените му психологически травма вследствие на атаките срещу него в последните седмици, които идват от ромската общност. 

 

Цеков обаче призна, че до тази сутрин Мартин всъщност е бил в Районното управление на Бяла Слатина заради побой. Синът на Чоков ще се премести в друго училище. Според кмета на Галиче в селото няма нужда от полицай.

 

Повече по темата ще научите от видеото.