Предводителят на Реал Мадрид Карло Анчелоти определи Байерн Мюнхен за фаворит

Предводителят на Реал Мадрид Карло Анчелоти определи Байерн Мюнхен за фаворит преди полуфиналния сблъсък между двата европейски гранда.

 

„Пеп Гуардиола е един от най-добрите треньори в света, а Байерн разполага с прекрасен състав. Със сигурност ще бъде тежка битка, но и за тях няма да бъде лесно да се изправят срещу Реал Мадрид. Ако искаме да вдигнем трофея, то трябва да се срещнем с най-добрите, а Байерн е от тях. Не играхме добре срещу Борусия Дортмунд, но сега това вече няма значение, защото сме на полуфинал”, сподели Анчелоти.

 

Капитанът на баварците Филип Лам пък вярва, че един срещу друг се изправят двата най-добри отбора, останали в Шампионската лига.

 

„Безспорно това са двата най-класни състава. Тези мачове заслужават да бъдат финалът на надпреварата. Когато си на този етап, целта е една единствена, да се класираш за финала, независимо какво ще ти струва”, заяви Лам.

 

Реал Мадрид и Байерн се срещат на полуфиналите, също както преди две години, когато баварците се класираха напред с дузпи. Противоборството им ще се превърне в най-често играният двубой в историята на Шампионската лига, като тези ще са 15-ата и 16-ата среща помежду им. С това ще бъде изпреварен дуелът между Барселона и Милан, които са играли 15 пъти.

 

Реал и Байерн са и два от трите отбора с най-много полуфинали в европейския футбол. Кралският клуб ще бъде в тази фаза за 30-и път, а Байерн е трети в класацията с 24. Между тях е Барселона с 29 полуфинала.

 

За пети път Реал и Байерн се срещат във фазата на полуфиналите в турнира на шампионите, като испанците са отстранявали съперника един единствен път - през 2000 г. През 2012 г. двата тима си размениха по една победа с 2:1, преди баварците да се класират с дузпи.

 

Общо във всички турнири Байерн и Реал са играли 20 пъти помежду си. Испанците са със седем победи при 11 за Байерн и две равенства.

 

Куриозното е, че във всяка фаза от елиминациите до момента Реал среща немски тим. На осминафиналите мадридчани отстраниха Шалке, на четвъртфиналите - Борусия Дортмунд, а сега са срещу Байерн.

 

Обнадеждаващото за Реал е, че в последните три пъти, когато мадридчани играха с настоящия шампион на Европа, го отстраниха и след това спечелиха купата. Така беше през 1998 г., 2000 г. и 2002 г.