Тибо Куртоа ще има право да играе в мачовете на Атлетико Мадрид срещу Челси

Изпълнителният директор на Челси Рон Гурлей потвърди, че „сините” ще позволят на стража Тибо Куртоа, който е под наем в Атлетико Мадрид, да играе срещу лондончани в полуфиналите на Шампионската лига.

 

Преди да бъде изтеглен жребият УЕФА оповести, че очаква белгийският страж да има право да играе срещу Челси и в двата мача.

 

„Сделката за наема бе уговорена преди началото на сезона. Той може да играе срещу Челси, няма съмнение в това. Независимо от изявлението на УЕФА, знаем, че трябва да се съобразим с правилата. Ако бъде селектиран, той ще бъде на разположение на Атлетико”, каза Гурлей.

 

Атлетико Мадрид е единственият от последните четири отбора, останали в надпреварата, който никога не е печелил европейската купа. През сезон 1973/74 те преодолят Селтик по пътя към финала срещу Байерн Мюнхен в Брюксел. Спорът за трофея завършва наравно 1:1 и се преиграва, което се случва за първи и единствен път в историята на турнира. Два дни по-късно Байерн печели с 4:0, като по два гола вкарват Ули Хьонес и Герд Мюлер.

 

Иначе Челси и Атлетико Мадрид играха и в двубоя за Суперкупата на Европа през 2012 г., когато „дюшекчиите” прегазиха англичаните с 4:1 с хеттрик на Радамел Фалкао още през първото полувреме.

 

В двата мача помежду им в Шампионската лига, датиращи от груповата фаза на състезанието през 2009 г., Челси е с победа у дома с 4:0 и равенство 2:2 на „Висенте Калдерон”.

 

„Няма фаворит в този сблъсък, шансовете са равни. Атлетико игра фантастично срещу Барселона и заслужи мястото си на полуфиналите. Надявам се обаче Челси да продължи към финала, защото разполага с прекрасен отбор и невероятен мениджър”, заяви бившият футболист на „сините” Пауло Ферейра.

 

„Челси е изключително силен отбор. Победихме ги във финала за Суперкупата през миналия сезон, но сега ситуацията е съвсем различна. Всички мечтаят да стигнат до финала, включително и ние”, каза пък представителят на Атлетико на жребия Хосе Каминеро.