Разпоредена е вътрешна проверка, която трябва да изясни дали няма замесен служител на затвора

Полицията в цялата страна е на крак. Продължава издирването на двамата опасни престъпници - Никлай Димитров-Шатката и Хосе Луис Мартинез, които избягаха от Централния софийски затвор. Според бивш съкилийник на един от избягалите бягството е подготвяно около месец

 

По непотвърдена информация, избягалите затворници са се ползвали с привилегии. Вероятно така са започнали работа като парнаджии. Гватемалецът дори е започнал, без да е имал влязла в сила присъда, която да намали чрез работа. Двама са опознали са добре подземията, а  оттам, според бивш съкилийник на Николай Николов-Шатката, пътят към свободата бил лесен.

 

Къде са те сега и дали са напуснали България - все още никой не знае. Близките и съседите на Николай Николов от Трън твърдят, че не са го виждали, след като е избягал.

 

Другият избягал затворник - гватемалецът Хосе Мартинез, няма близки в България, но е разговарял  многократно с пастора на затвора.

 

„Изключително кротък, приветлив, добър човек с интереси към ценности, стойности на живота. Никога не бих предположил, че човек с такъв психологически профил, може да направи такава стъпка”, обясни за Новините на Нова капеланът Иводор Ковачев.

 

Повече гледайте във видеото.