От началото на акцията на МВР в село Мечка са регистрирани шест престъпления

Престъпността се е върнала в селата, твърдят жителите на село Мечка, които за пореден път стават жертви на нагли обирджии. Това доказва и история за кражбата на 60 стотинки, няколко бутилки олио и чифт галоши.

 

Решетки, дъски и ламарини, заковани по прозорците и вратите… всякакви тръби и тояги за самоотбрана - дори това не спира крадците. За една нощ влизат два пъти в дома на Здравка и Борис Павлови от село Мечка. Възрастните хора ги чуват още първия път.

 

„Надникнах през прозореца и започнах да викам ‘кой е, бе, какво търсите, бе?’. Когато се развиках и то скочи от терасата и избяга”, разказва Здравка Павлова. „Полицаите дойдоха, влязоха, разгледаха из двора излязоха да видят да не са се скрили някъде и констатираха, че нападателите ги няма”.

 

През цялото време обаче крадците са пред къщата, скрити под едно дърво. Изчакват полицията да си тръгне и се връщат:

 

„‘Стойте, не мърдайте, не викайте, ако викнете ще ви избием. Няма да викаш, защото ще те удуша ей сега’ -  хвана ме за врата, стиска”, продължава разказа си уплашената жена.

 

През това време съпругът на Здравка, който е с няколко прекарани инсулта, лежи безпомощен. Взломаджиите заплашват и него.

 

След като претършуват дома, намират два литра олио, чифт галоши и последните 60 стотинки, останали на семейството. Крадците си тръгват. Здравка прави опит да се обади на полицията, но установява, че телефонът е счупен.

 

На следващия ден тримата престъпници са задържани. Единият от тях , който е непълнолетен е освободен, защото преди това нямал криминални прояви. Другите двама са в следствения арест с постоянна мярка задържане под стража. Единият е лежал в затвора и за употреба и продажба на наркотични вещества.

 

От началото на акцията на МВР за справяне с битовата престъпност в село Мечка са регистрирани шест престъпления. Три от тях са разкрити, другите се водят срещу неизвестен извършител. От полицията твърдят, че жандармерията продължава да охранява проблемните села.

 

Повече за случая ще научите от видеото.