Партията няма нищо общо с появата на агитационния материал с лика на футболиста, твърдят от там

Движението за права и свободи няма нищо общо с календарчето с лика на Димитър Бербатов и смята появата му за провокация срещу партията и толерантния тон на предизборната й кампания. Това се казва в съобщение, разпространено от пресцентъра на ДПС.

 

В движението определят разпространението на агитационния материал, на който е отпечатан номерът на тяхната бюлетина, като „безвкусна манипулация с името на г-н Бербатов”.

 

„Разчитаме на компетентността и обективността на българските медии, както и на зрелостта на избирателите, да отличават предизборната агитация с всички нейни компоненти и правила, регламентирани от Изборния кодекс, от провокациите и спекулациите, маскирани като такава, заявяват от ДПС”, се казва в съобщението.

 

Зрители на Нова ТВ сигнализираха в рубриката „Моята новина” за появата на календарчето в Свиленград. Още тогава от ДПС заявиха, че знаят за него, но нямат нищо общо.

 

Самият Бербатов беше категоричен, че е недопустимо името му да се ползва така:

 

„Когато реша да застана зад нещо друго, или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие”, написа футболистът във Фейсбук.