Журналист: Парите потънаха някъде, стадионите не са готови, включително и този за откриването

Масови протести срещу бедността се проведоха в Бразилия дни преди откриването на Мондиал 2014. Очаква ли се хаос по време на Световното по футбол коментираха в "Здравей, България" журналисти. 

Още по темата

 

"Парите потънаха някъде, стадионите не са готови, включително и този за откриването, което е само след три дни. Купени са трамваи, за които обаче няма линии и те стоят като паметници”, разказа международният редактор в Нова телевизия Момчил Минков.

 

"В Сао Пауло вече четвърти ден няма метро заради безсрочната стачка, което доведе до 200-километрово задръстване. Мачовете ще се изиграят, но ще пострадат хората, които ще се опитат да се придвижат до стадионите, за да ги гледат”, допълни той. 

 

Според него има грандоманщина в подготовката на това световно първенство, което предопределя всички проблеми.

 

"Заявени са едни пари за едно световно първенство и след това ще се окаже, че те не са стигнали. Съответно после трябва да се излеят други пари. Няма да открия топлата вода като кажа, че договорите за работа по стадионите отиват при точно определени хора", коментира журналистът Момчил Инджов от клуб „Z”.

 

"Интересното е защо ФИФА си затваря очите пред всичко случващо се. Отговорът е, че и там парите падат в нечий джоб”, допълни той.