Ще има много изненади в Бразилия, категоричен е легендарният футболист

„32-та отбора са финалисти и всички имат шанс да спечелят Световното. Сега някои скептици и разбирачи определят, че Бразилия, Испания, Германия, Аржентина, Колумбия и Чили ще са водещи фигури. Аз мисля, че някои от тези фаворити няма да минат и първия кръг, каза пред Нова телевизия легендата на българския футбол Христо Стоичков.

 

Според Стоичков надпреварата на това Световно ще е много оспорвана, а разпределението в групите ще донесе изненади. „В една група има три световни шампиона. В друга група са Испания, Холандия и Чили. Ще има много изненади, зависи кой ще се класира първи и кой – втори. Ако хипотетично Бразилия са първи в групата, а Испания са втори, ще играят заедно на 1/8-финал. От другата страна са Италия, Франция, Аржентина, Колумбия. Ако аржентинците са втори, то може да играят с Бразилия на полуфинал. Много от фаворитите може и да не стигнат далеч”, категоричен е бившият нападател.

 

От петък Стоичков вече е в Бразилия като част от телевизионен канал, където ще работи като футболен анализатор. Легендарната осмица дори участва в клип на Дженифър Лопес и Рики Мартин, посветен на Мондиал 2014.

 

Репортер: Ясен Дараков