Повече от 1000 доброволци почистват пострадалите домове във Варна

До момента по банковата сметка на Българския червен кръст (БЧК) са постъпили 214 800 лева. Даренията онлайн възлизат на 27 352 лева, а благотворителните SMS-и са 42 694.

 

Доброволците на БЧК са вече четири денонощия на мястото на бедствието. Те са подпомогнали над 3000 души с продукти от първа необходимост, вода и материали за почистване на домовете. 

 

Във Варна и Добрич продължават да работят пунктове за дарения. На призива на БЧК се отзовават хиляди граждани и фирми. Повече от 1000 доброволци почистват пострадалите домове във Варна. Към тях се присъединиха и международна група от над 20 души – американци, испанци, македонци.

 

Всеки ден БЧК приготвя с дарените продукти хранителни пакети за пострадалите семейства, както и сандвичи и вода за работещите на терен доброволци. 

 

Със съдействието на ВМС от днес в кв. „Аспарухово” се разкрива военно-полева кухня с 10 готвачи, които ще приготвят и раздават топла храна на пострадалото население и на доброволците.    

 

Най-належащите нужди за момента са от минерална вода, спално бельо и нови одеяла, пакетирани храни за пряка консумация, хигиенни материали, почистващи и дезинфекционни препарати, гумени ботуши, чували за смет, ръкавици, инструменти за почистване, метални кофи и памперси.