Според нея е важно за левицата следващият лидер да обедини партията

В БСП няма "градушка". За да кажем, че има такова нещо, трябва да има щети. Конгресът е възможност да се избере нов лидер, да се работи в екип и това ще донесе само позитив за БСП”, заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от БСП Татяна Буруджиева.

 

„За съжаление политиката все още остава мъжка професия. Самият факт, че питаме дали жена може да заеме лидерския пост в партията, е показателен за неравността. Важното е този лидер да може да обедини БСП, допълни тя.

 

„Няма особена разлика между Драгомир Стойнев и Мая Манолова по отношение на това кой е биткаджия. Плюсът на Манолова е, че е опитен боец. Стойнев пък има експертиза и политически опит, които са много автентични за левицата”, категорична бе Буруджиева.

 

Тя коментира и ситуацията в здравеопазването. „Помните какво изнесе министър Таня Андреева като информация по време на вота на недоверие. В здравеопазването има тежко натрупване на проблеми, беше ясно, че беше издънен бюджетът на чакащите и е въпрос на добра комуникация и съдействие в правителството”, констатира Буруджиева.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.