Около това мнение се обединиха Светлана Джамджиева, Мария Капон и Петьо Блъсков

Провеждането на честни избори ще бъде най-важната задача пред служебния кабинет, който беше представен днес от президента Росен Плевнелиев. Около това мнение се обединиха Светлана Джамджиева, Мария Капон и Петьо Блъсков.  

 

„Служебното правителство живее 3 месеца и основната му цел е да направи едни нормални избори”, заяви Светлана Джамджиева, главен редактор на Club Z. Тя коментира, че е изненадана от „свръх амбициозна програма”, която постави президентът на кабинета.  

 

„Президентът начерта едни планове, които ме шастисаха. Постави задача на служебния кабинет да направи пълна ревизия на предишния”, заяви Джамджиева. 

 

„Когато правиш ревизия, трябва да имаш парламентарна представителност, защото там е мястото, където се прави контролът. Защото всеки може едностранно да вади информация”, допълни Мария Капон. 

 

И тя изтъкна като двете най-важни задачи пред служебния кабинет провеждането на честни избори и подписването на партньорското споразумение с ЕС.

 

Петьо Блъсков пък обвини президента, че се е провалил с предишния служебен кабинет и изборите не са били честни. 

 

Според Мария Капон служебният кабинет е „смес между комунисти и демократи”. 

 

„Имало е широко обсъждане и доста хора са знаели имената. Не мисля, че е правен много самостоятелно в президентството този кабинет”, заяви Капон.

 

Целия разговор гледайте във видеото!