Работниците от мина "Черно море" не са получавали заплатите си от два месеца

130 лева аванс за юли са получили последно миньори от мина „Черно море”.  Работниците не влязоха в рудника днес, 16-и септември, тъй като започнаха ефективна, предупредителна едночасова стачка. 
 
„Колегите бяха толерантни достатъчно дълго време и чакаха два месеца да им бъдат изплатени заплатите. На 10-и пратихме писмо до министъра на енергетиката, до изпълнителния директор на НЕК и знаете ли какво стана? Не получихме никакъв отговор. Протестът изцяло е насочен към НЕК”, обясни за „Здравей, България” председателят на синдиката на миньорите в мина „Черно море” Ростислав Радуков.
 
От своя страна, изпълнителният директор на мината заяви, че подкрепя стачката на миньорите и че застава зад тях.
 
Миньори заплашват да останат под земята„Положението е много трудно. Не можем да си плащаме кредитите. Никой не дава вече пари назаем – няма роднини, няма приятели”, обясниха миньорите.
 
„Ако заплатите не бъдат изплатени в двудневен срок, всичко работници ще станат неконтролируеми. Влизат в мината в сряда вечерта и няма да излязат, докато НЕК не изплати задълженията си. Обидно е, че господата от НЕК се правят, че не ни чуват, подчерта Ростислав Радуков.
 
Повече гледайте във видеото.
 
Репортер: Цеца Алексова