Петимата зададоха по един въпрос към избран от тях събеседник, отговорът бе само 1 минута

Петър Москов от Реформаторския блок отправи въпрос към Емил Райнов от БСП как ще се променят законите в държавата, че над обикновените хора и малкия бизнес да не тегне тежестта на монопола и рекета. Райнов отвърна, че само за четири месеца се разкриха 40 000 нови работни места.

 

Още по темата

Стоян Тонев от ГЕРБ попита Емил Райнов от БСП дали ще падне 10-процентовия данък, ако това зависи от тяхната партия. Райнов отвърна, че вече са предложили да се върнат данъците на хората, които получават минимална заплата.


Рада Коджабашева от „България без цензура” се обърна към Стоян Тонев от ГЕРБ с въпроса как ще се гарантира на малкия бизнес, за да може той да произвежда. Отговорът на ген. Тонев бе кратък: „За да бъдеш отличник, ти наказваш всички хора. Мисля, че периода Дянков мина”.


Въпросът на Нигяр Джафер – ДПС към Стоян Тонев от ГЕРБ бе „Ако ГЕРБ има самостоятелно мнозинство, ще бъдат ли в състояние да предприемат мерки за преструктуриране на болници?” По думите на ген. Тонев „навсякъде ще бъдат запазени всички болници, които имат отношение не само към държавата, а и към общините”.


„Ако ГЕРБ спечели изборите и вие станете министър на здравеопазването, ще го оставите ли в положението, в което оставихте ВМА – със задължения от 100 млн. лв.?” бе въпросът зададен от Емил Райнов от БСП към Стоян Тонев от ГЕРБ. А отговорът бе: „Категорично заявявам, че имаше момент по времето на Тройната коалиция, когато бяха минали 110 млн. лв.”.


Кой спечели зрителското доверие вижте ТУК.


Целия разговор гледайте във видеото.