Приключиха консултациите на 8-те парламентарно представени партии с президента

Приключиха консултациите на 8-те парламентарно представени партии с президента Росен Плевнелиев. 

 

"Парламентът трябва по-скоро да проведе учредителното си заседание, защото е парадоксално да говориш, че има редица натрупани проблеми и да не се свика парламент”, коментира на излизане от президентството Миков.

 

"Времето е малко, едните консултации ще се водят в парламента, но чувам, че някои политици посещават Банкя за такива консултации”, допълни той. 

 

"Смятам, че консултациите с най-големите политически партии приключиха и е очевидно, че е невъзможно мнозинство между ГЕРБ и БСП поради идейни различия. Невъзможно е и между ГЕРБ и ДПС, както те заявиха”, заяви Миков.

 

По думите му отсега нататък мнозинство ще има с другите политически партии. Миков добави, че това очертава един десен формат на управление. Той заяви, че трябва да се премине към действие за заседание на НС, конструиране на политическо мнозинство, връчване на мандат за съставяне на правителство.

 

"Поисках от президента информация за действителното състояние по изпълнението на бюджета, защото всички говорят за актуализация, а ние не разполагаме с конкретни данни”, обсни Михаил Миков.

 

Той беше категоричен, че е важно кабинетът, който бъде избран от НС, да носи отговорността за евентуална актуализация на бюджета и добави, че изпълнението й ще бъде дело на новото правителство.