Двубоят между тези две страни от квалификациите за Евро 2016 бе отменен

Футболната федерация на Албания обвини сръбската централа за случилото се в Белград, съобщи Gong.bg.

 

Още по темата

Двубоят между тези две страни от квалификациите за Евро 2016 бе отменен, след като в края на първото полувреме над стадиона бе спуснато албанското знаме. Последваха куп инциденти между футболисти и фенове, което наложи срещата да не се доиграе.

 

„Очевидно, че отговорността за организацията на мача носят домакините. В това няма съмнение“, заяви президентът на Футболната федерация на Албания Реди Юпи.

 

„По време на един футболен двубой могат да се случат много неща, но да се допуска агресия на терена, е недопустимо. Решението на УЕФА трябваше да бъде лишено от двусмислие“, коментира още босът на централата.

 

„Ако не можеш да организираш мач, значи не трябва да го правиш. Неприятно ми е да говоря за случилото се, но вчера екипът и футболистите попаднаха в много сложна ситуация, а някои пострадаха сериозно“, каза още Реди Юпи.

 

„Как може да се случи подобно нещо в европейска страна? Как въобще се допуска подобно нещо, след като полицаите извършват насилие спрямо футболистите без никаква причина? Жал ми е, но Сърбия пропусна голям шанс“, добави още президентът на футболната централа на Албания.

 

От своя страна представителите на футбола в Сърбия обявиха, че не приемат обвиненията, определяйки провокацията като „предварително замислена политическа диверсия.“

 

По-рано днес стана ясно, че малкият безмоторен самолет е бил изнесен от стадиона от сръбски фен, след което е получен в полицията. Той ще бъде проверен къде е  произведен и откъде е закупен, както и по какъв начин точно е управляван.