38-годишният бизнесмен беше прострелян смъртоносно в района на ВМА късно снощи

С пет куршума е бил прострелян снощи 38-годишният Николай Найденов, каза пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде БТА. Много повече обаче са гилзите, намерени около тялото на Найденов при първия оглед.

 

Мотивът за убийството все още не е ясен за разследващите, няма и задържан. Оръжието, с което Найденов е убит, също не е намерено, допълни Лазаров.

 

Първоначални данни сочат, че най-вероятно между мъжа и убиеца му е имало спречкване, но за конкретен мотив за убийството е рано да се говори, стана известно от думите на Лазаров. Полицията проверява и кое е било обкръжението на простреляния, който имал сервиз за компютри и се занимал със софтуер и хардуер.

 

По повод на насрочения протест на полицаи в събота Светлозар Лазаров заяви, че снощи е имал среща с част от синдикалните дружества в министерството. На разговорите той припомнил, че политическото и професионалното ръководство са против обявената социална реформа в системата. Затова и Лазаров е солидарен с колегите си и ги подкрепя, каза той.