Черната статистика в София се допълва от тежката катастрофа между маршрутка и трамвай

По последни данни пет са улиците в София, където стават най-много тежки катастрофи с жертви и ранени. На първо място това е Околовръстният път. Там от началото на годината са станали над 682 инцидента. На второ място е "Цариградско шосе" с 582 катастрофи. 

 

Катастрофи са отнели човешки животи и на булевард "Сливница" – 512 инцидента, булевард "България" - 295 катастрофи , и булевард "Цар Борис ІІІ" - 275 катастрофи. На фона на това договорът на временно назначения шеф на КАТ-София не е удължен. Засега функциите му ще изпълнява досегашният заместник-шеф на КАТ - Тенчо Тенев. 

 

Черната статистика в София се допълва от тежката катастрофа между маршрутка и трамвай. Инцидентът е станал в пиков час на бул. "Никола Мушанов" в кв. „Красна поляна”, а в превозните средства е имало много пътници. Хората в района разказват, че редовно са свидетели на неразумно шофиране.

 

Бусът се е блъснал в преминаващ трамвай, докато е завивал. Колкото и плашещ да е видът на премазаната маршрутка, за щастие жертви няма. При злополуката леко са пострадали три жени. Една от тях е прегледана в "Пирогов".

 

По думите на очевидци маршрутката опитала да отнеме предимството на трамвая и така са се сблъскали. От Сдружението на маршрутните превози увериха, че шофьорът е опитен и това е първият му пътен инцидент. От полицията съобщиха, че шофьорът на маршрутката не е употребил алкохол преди да седне зад волана.