В началото на седмицата Сидеров поиска разговорите да бъдат предавани пряко по телевизията

Преговорите за съставяне на кабинет продължават. Този път на масата срещу ГЕРБ сядат представителите на „Атака”. Националистическата формация вкара 11 депутати в Парламента.

 

Ще успее ли партията на Волен Сидеров да участва в съставянето на стабилно мнозинство?
Поредният кръг преговори се очаква да започнат след по-малко от час. Консултациите между ГЕРБ и „Атака” обаче са поставени под въпрос.


Причината – в началото на седмицата Волен Сидеров поиска разговорите да бъдат предавани пряко по телевизията. Именно заради липсата на пряко излъчване той напусна и консултациите с политическите лидери при президента Плевнелиев за определяне на дата за начало на новия Парламент.


Вчера обаче Цецка Цачева, която е част от преговорния екип на ГЕРБ, беше категорична, че правилата са еднакви и важат за всички и директно предаване на разговорите с „Атака” не е възможно. Ако среща има, тя ще започне в 13 часа в зала „Запад” на Народното събрание.

 

От Патриотичния фронт пък поискаха касиране на вота в Турция и мандатите на ДПС заради „многобройни нарушения в изборния ден”. Формацията изпрати и жалба до институциите, с която настоява за оспорване на законността на изборите.


Повече по темата гледайте във видеото.