Живущите там отново излязоха на протест срещу застрояването на детска площадка

Жители на столичния квартал „Слатина” отново излязоха на протест срещу застрояването на градинка и детска площадка. Багерите на инвеститора, който по документи има право да строи 8-етажна сграда са в готовност да започнат работа, но протестиращите отказват да ги допуснат до обекта. Страстите бяха нагнетени до крайност преди няколко дни, когато бяха опожарени и няколко автомобила в близост до терена.

 

Жителите на квартала отказват да допуснат машините до градинката„Докараха панели, за да изграждат път. Миналата година пък вкараха багер през нощта, който стоя там девет месеца. Тогава беше разрушен трафопост и хидрофор, който качваше вода по високите етажи на блоковете”, разказаха хората от квартала. Те определиха като абсурдно разрешението за строителство в градинката.

 

Напрежението сред протестиращите на моменти ескалира„Имам права върху терена, както и правото на строеж. Смятам да реализирам правата си. След като получих заплахи към мен и семейството ми за това как ще бъдат запалени, не мога да отстъпя. Това би означавало, че се страхувам, а аз не се страхувам от нищо”, заяви по телефона инвеститорът – архитект Венцислав Дучев. Той категорично отхвърли твърденията, че има нещо нередно с разрешенията и промяната на статута на терена. „Ежедневно търпя огромни загуби. Заради забавянето на строежа съм освободил над 40 човека”, допълни Дучев.

 

Всичко по темата гледайте във видеоматериалите.