Разговорите се провеждат в кабинета на председателя на Народното събрание Цецка Цачева

Започна лидерската среща в Народното събрание без „Атака”, информира агенция „Фокус”. Лидерите на парламентарно представените партии бяха посрещнати от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Разговорите се провеждат в нейния кабинет.

 

На срещата присъстват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателите на БСП и ДПС Михаил Миков и Лютви Местан, съпредседателя на „Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, Меглена Кунева от Реформаторския блок, Светлин Танчев и Румен Йончев от Български демократичен център и Ивайло Калфин от АБВ. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не уважи срещата, която се провежда по покана на Бойко Борисов.


Припомняме, че при откриването на 43-тото Народно събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че има три варианта за съставяне на правителство, подчертавайки, че е готов да поеме отговорност и да ги изпълни. Първият вариант е краткосрочен мандат на правителството и провеждане на избори 2 в 1 заедно с кметските. Вторият вариант е мандат в рамките на две години и провеждане на парламентарни избори заедно с президентски. В третия вариант Борисов вижда пълен мандат за кабинета. Тези варианти ще обсъждат днес председателите на парламентарните групи в 43-тия парламент.