95% от Патриотите ще подкрепят правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок

"Никога сме се натискали за тройна коалиция и не е ставало въпрос за такава. Винаги сме говорили за подкрепа на програма, като ние ще се стремим в нея да има голямо участие на наши приоритети и ако постигнем споразумение, ще подкрепяме правителството, което изпълнява тази програма”. 

 

Това заяви след лидерската среща в Народното събрание председателят на НФСБ Валери Симеонов, пише БГНЕС. Минути по-рано Бойко Борисов каза, че единственият вариант е правителство на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок.

 

"Нямаме промяна от това, което повтаряме три седмици - готови сме да дадем експерти, ако го поискат от нас”, каза Валери Симеонов. Според него определящо е изготвянето на програмата и ако се изготви такава, подписана от всички, Патриотичният фронт ще подкрепя правителството, което я изпълнява.

 

95% от групата ще подкрепи правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок, изчисли Валери Симеонов на въпрос дали групата ще бъде единна при гласуването на евентуален кабинет.

 

Запитан дали няма да бъде по-лесно за коалицията да изпълнява програмата си, ако предложи свои фигури за министри, Симеонов отговори, че "изпълнението на програмата може да бъде извършено и от други". 

 

„Патриотичният фронт не държи да има хора във властта, но ако им бъде предложено, ще изпратят специалисти, но не и политически лица”, допълни Валери Симеонов.