То ще бъде придружено от програми и приоритети

 

Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с Реформаторския блок. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след няколко часа преговори. 

 

„Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към Патриотичния фронт беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в него”, заяви тя и добави, че нямат категорични отговори.

 

Формулата ще бъде "2+1" или "2+2" в зависимост от това дали АБВ, или Патриотичният фронт ще препотвърдят решението да подкрепят една обща програма, която тепърва ще се пише от Реформаторите и ГЕРБ.

 

„ГЕРБ и РБ ще предложат управленска програма, отразяваща приоритетите на ПФ и около тази програма ще направим възможното, за да структурираме политическо мнозинство. След това, ако има такова политическо мнозинство, то ще бъде предложена структура и състав на правителство”, заявиха след края на преговорите от Реформаторския блок.

 

Според тях правителството може да е съставено от две партии, но мнозинството в парламента трябва да бъде най-малко от три. „Разговорът в троен формат засега е успешен”, смятат Реформаторите.

 

Повече по темата очаквайте в централната емисия на Новините на Нова