Лекарите от "Пирогов" продължават да се борят за живота й

Състоянието на жената, която се самозапали пред президентството, остава изключително тежко. 

 

Тя е настанена в „Пирогов” с 90% изгаряния и е на командно дишане. Лекарите продължават да се борят за живота й. Мъжът й, който дойде в болницата, сподели, че младата жена е имала психични отклонения. По неофициална информация жената е фотограф и има шизофрения. Все още не са ясни причините за самозапалването.

 

Жената се е запали пред президентството към 14:45 часа. Полицаи и охраната на „Дондуков” 2 веднага загасиха пламъците, но  Жената е родена през 1975 година. По документи тя е от Нови Искър. 

 

Това не е първият такъв случай пред президентството. На 13 март 2013г. се самозапали 51-годишен мъж. Димитър Димитров беше с 25 процента изгаряния и с опасност за живота. 
По това време това беше четвъртият подобен случай само за месец.Първият случай бе на млад мъж, който се самозапали в центъра на Велико Търново, а дни по-късно почина. 

 

Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна. Младото момче почина на националния ни празник - 3 март. 53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на Община Раднево на 26 февруари. На 10 март Венцислав почина от тежките изгаряния.