За случилото се сигнализира Долорес Витанова в „Моята новина”

Над 4 часа беше прекъснато движението между гарите "Левище" и  "Елисейна".

 

Пътниците от международния влак от Москва за София часове чакаха на гара "Елисейна" без да знаят кога ще могат да тръгнат към столицата. За случилото се сигнализира Долорес Витанова в „Моята новина”.

 

Минути преди 10 часа тази сутрин движението е спряно заради дерайлиране на моторен влекач, който е ударил стълб на контактната мрежа и е нарушил проходимостта и по двата железни пътя, съобщиха от БДЖ. Моторният влекач е извършвал планови ремонтни дейности на железния път в района на Мездра.

 

Не само пътниците от влака от Москва за София трябваше да чакат да ги извозят с автобуси. Това се случи и с пътуващите с бързия влак от Русе за София, бързия влак от София за Варна и пътническия влак от Горна Оряховица за София.

 

Движението в участъка беше възстановено чак в 14:15 ч. по единия железен път, а  всички влакове, които по разписание преминават през този участък, се движат със закъснение. Пътниците от международния бърз влак  от Москва за София са превозени с автобуси от Елисейна до София. За пътниците от останалите три влака е осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Лакатник и Зверино.