"Условия не сме поставяли, още по-малко ултиматуми", обяви Каракачанов

 

След два часа и половина разговори, не стана ясно дали Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си за кабинета Борисов. Валери Симеонов и Красимир Саракачанов отидоха на крака в Министерския съвет, за да разяснят несъгласието си с избора на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Така крехката подкрепа на правителството остава под въпрос.

 

"За момента няма драма, има желание от двете страни за решаване на проблема, защото ние не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата".Това каза лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов след като с Красимир Каракачанов се срещнаха с премиера Бойко Борисов в сградата на Министерски съвет, информира БГНЕС.

 

Симеонов подчерта, че са "отговорни патриоти" и точно затова не могат да си позволят своеволно да разрушават "това крехко мнозинство в парламента".

 

Запитани дали ще оттеглят подкрепата, ако Орхан Исмаилов остане на пост зам.-министър на отбраната, Валери Симеонов отвърна: "Ще изчакаме решението на министър-председателя, ще свикаме нашия колективен орган, ще вземем решение и ще ви уведомим".

 

"Условия не сме поставяли, още по-малко ултиматуми, с които да бутаме правителството. Заявихме, че за нас е важно този проблем да бъде решен заради общественото спокойствие", подчерта Каракачанов. 

 

"След като премиерът каза, че ще провери въпроса, и ще даде отговор, ние преминахме на други теми", добави Каракачанов.

 

Припомняме, че по-рано днес в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира, че е възможно да оттеглят подкрепата си за правителството, ако Орхан Исмаилов остане на поста на зам.-министър на отбраната.