През зимата снегорините не я почистват, защото е невъзможно

Жители на варненски квартал вече пет години спорят с общината- има ли асфалт на улицата им или не? Отговорът може да изглежда очевиден, но на хартия не е така.

 

Преди седем години по тази улица прекарват канализация. Фирмата изпълнител възстановява настилката - както е задължена, но само наполовина. И досега на улицата има асфалт в двата края, а по средата не.

 

Улицата е асфалтирана, води се за такава, платена е, а виждате лунен пейзаж“, коментира Пламен Димитров. 


Оттук е пътят до близкото училище, оттук минават и хората от високата част на квартала, за да стигнат до центъра. Всеки е чупил колата си, а през зимата снегорините не чистят, защото е невъзможно.

 

Ние не можем да си пуснем децата да си играят на улицата било на топка, било на гоненка, защото моето дете сигурно е падало поне десет пъти по тези камъчета”, обяснява Женя Дянкова.

 

От няколко години хората подават жалби и водят кореспонденция с общинската администрация. Отговорите са два - или няма пари, или ще  асфалтираме догодина. Всяка година. 

 


Конкретен срок за ремонт на улицата не е поставен. Експертите обясниха, че в бюджета за следващата година има пари за такива улици, но ремонтите ще започнат, когато той бъде приет.
 

 

Репортер: Нивелина Няголова