Камионите са „първа помощ” по време на коледните и новогодишни празници

Първият от десетте мобилни тир-изтрезвители, които помагат на препилите британци, беше пуснат в град Бристол, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. Камионите са „първа помощ” по време на коледните и новогодишни празници. 

 

В един тир могат да бъдат настанени едновременно 11 души с остра форма на алкохолно опиянение. За прекалилите със спиртните напитки се грижат медицински екипи, които следят за здравословното им състояние.

 

Подвижните изтрезвители ще поемат част от клиентелата на стационарните заведения. Те бяха кръстени от населението "танкове за пияници", но вътрешното им обзавеждане няма нищо общо с бронираните машини. 

 

Тировете са луксозно оборудвани с кушетки и медицинска апаратура, мивка, тоалетна и два душа. За по-буйните пияници са предвидени и специални кресла с ремъци за привързване.

 

В камионите има кислородни апарати, електрокардиографи и апаратура за кръвни тестове. Те могат да бъдат изпратени по спешност в болничните заведения, ако се наложи хоспитализация на по-тежките случаи на алкохолно отравяне.

 

Проектът за тировете е на стойност 5,5 милиона британски лири.