От АПИ съобщиха, че републиканските пътища са проходими при зимни условия

Очаква се пик в трафика днес. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. 

 

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването през високопланинските проходи „Ришки“, „Република“, „Предела“, „Пампорово“, „Рожен“, „Айтоски“. Преминаващите през "Превала" трябва задължително да са с вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета. 

 

От Агенция „Пътна инфраструктура очакват засилен трафик по основните пътни направления и затова препоръчват на шофьорите да тръгват на път в светлата част от деня. 

 

Тежкотоварните моторни превозни средства и леките автомобили е необходимо да бъдат с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за шофиране при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.  

 

От 14:00 до 22:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.