Той сменя досегашния изпълнителен директор Кирил Темелков

Георги Гегов се връща в "Булгартрансгаз", но като изпълнителен директор, той сменя досегашния шеф Кирил Темелков, съобщава вестник „24 часа”.

 

По време на първото правителство на Бойко Борисов Гегов беше шеф на борда на директорите на компанията. Промяната в ръководството на газовия оператор е направена още на 16 декември, но е трябвало да мине през Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, каза за Гегов и обясни, че промяната още не е вписана в търговския регистър.

 

Гегов беше и директор от българска страна на "Южен поток България", от който пост бе освободен по времето на министър Драгомир Стойнев. Аз съм от основателите на тази компания, заяви той.

 

Новият газов шеф е син на дългогодишния шеф на "Булгаргаз", още докато дружеството обединяваше търговията с природен газ и мрежовите услуги.

 

Сменен е и управителният съвет на "Булгартрансгаз", новите членове в него са Таня Захариева, Делян Димитров, както и Гегов. В началото на декември Български енергиен холдинг смени изцяло и надзорния съвет на газовото дружество.

 

Гегов каза за "24 часа" , че задачата му е да работи по интерконекторните връзки. Компанията можела да окаже помощ за газовата връзка с Турция, както и за тази със Сърбия.