По-късно полицията открила возилото в близка уличка

 

 

Нестандартна кражба е била извършена снощи в София. Откраднат е автобус на градския транспорт от спирката му. По-късно полицията го открила в междублокова улица наблизо.

 

Около 11 часа вечерта снощи автобусът на градския транспорт изчезнал от крайната си спирка в кв. "Хладилника". Шофьорът слязъл за почивка и оставил празния автобус. Когато се върнал на спирката и видял, че автобуса му го няма, той веднага подал сигнал за странния инцидент в диспечерския център.

 

Не е ясно колко души са похитили автобуса, но малко по-късно той е бил открит изоставен в квартал "Гоце Делчев" в близост до блок 257. По думите на очевидци, возилото е ударило лека кола пред един от блоковете. 

 

Шофьорите не могли да изкарат автобуса по-рано, защото улиците в квартала са заледени и тесни. Живеещите в близост пък били изненадани на сутринта да видят автобус пред блока си. 
Все още не е ясно как е станала кражбата и дали шофьорът не е забравил да затвори вратата, когато е слизал. Ако се потвърди, че е било така, водачът ще понесе наказанието си.

 

Самият шофьор е добре, дал е показания в полицията и си е взел почивен ден след стреса от снощи. По автобуса има съвсем дребни щети. Не е ясно обаче в какво състояние е блъснатият автомобил.