Държавният секретар на САЩ насити София с полицейско присъствие

 

Безпрецедентни мерки за сигурност блокираха част от София, заради визитата на Джон Кери.

 

За 12-часовия си престой в България, държавният секретар на САЩ насити София с полицейско присъствие, а в центъра на града в карето около Президентството, Министерския съвет и Партийния дом движението беше силно затруднено.

Още по темата

 

Освен от политическия елит, държавният секретар на Съединените щати беше посрещнат и от два протеста с общи искания. И "Атака" и алтернативните недоволстващи скандираха "Кери, върви си у дома". До потвърждение на тези опасения обаче не се стигна дори след срещата на  Кери с премиера Бойко Борисов.

 

Очакваните адръствания така и не случиха, а движението бе като в нормален работен ден.  С метро до магазинчето си стигнала и Галина, която вчера се опасяваше, че няма да може да отвори, защото се намира по трасето, по което мина Джон Кери. „Никой не е идвал да моли да затворим магазинчетата.  Аз очаквах нещо да се промени, но това не се случи”, сподели тя.

 

Живеещите по "Цариградско шосе" вече са спокойни, защото могат да си прострат прането и да проветрят жилищата, защото визитата на Кери ги бе забранила.