Предстои да стане ясно дали и останалите пари ще бъдат разплатени

Десетки работници от Кърджали вече две години чакат да получат заплатите си. Те са завели дела срещу бившия си работодател и въпреки че те вече са стигнали до съдия изпълнител, пари все още няма. След като научи, че работниците са се оплакали пред Нова телевизия, управителят на фирмата веднага плати част от дължимите суми.

 

Халил Шабан и десетките му колеги са работили години наред в „Пътно поддържане” – Кърджали. И през това време са получавали само част от заработените си заплати. До 2012-а, когато напускат масово.

 

През последните две години работниците продължават да слушат обещания, но решават да заведат дела. Те вече са минали всички инстанции и са стигнали до съдия изпълнител. 

 

Общата сума е близо 50 000 лева, но желаещи да купят терена на фирмата, обявен за продажба, няма. А през това време мъжете не могат да издържат семействата си.

 

След като разбра, че работниците са пред предприятието заедно с екип на Новините, управителят позвъни на адвоката им, който отказа да застане пред камера.

 

В крайна сметка няколко часа по-късно от фирмата платиха половината задължения към работниците. Тепърва предстои да стане ясно дали и останалите пари ще бъдат разплатени.

 

Репортер: Димитър Иванов

 

Изпращайте ни и вашите сигнали в рубриката "Моята новина".