И БСП и ДПС могат спокойно да критикуват правителството, но не го правят, коментира Стояна Георгиева

 

„И БСП и ДПС могат спокойно да критикуват правителството и управлението по същество, а те не го правят. Това е най-опасното в този парламент. 8 партии са в парламента, 4 са в управлението, а сред останалите 4 няма реална опозиция”, коментира в „Събуди се” журналистът Стояна Георгиева.

 

„ДПС играейки тази игра, не само с Възродителния процес, четенето на списъци с техни уволнени и темата за предизборната агитация на майчин език, целят всяване на напрежение и опит да се държи в нестабилност самото правителство”, коментира още тя.

 

„Ако ДПС реши да громи, да изобличава правителството и всички партии, които го съставляват, може да го направи, имат и познанията, и инструментариума, и хората и опита и всичко”, коментира и репортерът на Новините на Нова Калина Влайкова. Според нея темата за Възродителния процес не прави уязвима ДПС.

 

„Не прави чест на ДПС да се заиграва пак с темата за Възродителния процес”, коментира социологът Кольо Колев. „Силата на ДПС като правило се крепи върху натиска, който се упражнява върху партията. Колко по-силен е този натиск, толкова повече ДПС се капсулира и става вътрешно силна”, каза още той.