Пред стълбите на БНБ протестиращите опънаха 4-метров трибагреник

Граждани и днес изразиха твърдата си позиция против тегленето на 16 млрд. лв. заем. Пред БНБ те бяха изложили протестни лозунги, гласящи "Те погребаха България", "Вън колонизаторите от България" и "Не на заемите - да на паричния суверенитет". Пред стълбите на БНБ те бяха опънали и 4-метров трибагреник.

 

"Протестираме по няколко повода. Единият е 16-милиардният заем, който правителството на Република България успя да прокара и по същество извърши държавен преврат в страната”, заяви Николай Тацев, един от гражданите, обявили се против заема.

 

"Партии, които обещаваха друго на своите избиратели и бяха тръгнали с други идеи, изневериха на избирателите си. Ясна е целта на този държавен преврат, ясна е и цената – да задлъжнеем всички", смята той.

 

Той обясни, че има и друг повод за протест. По думите му в момента се извършват безобразия в банковата система, пише БГНЕС. 

 

"Нищо не е променено от времето на ликвидацията на КТБ и се чува, че и други банки са в тежко положение", каза Тацев. Той смята, че ако това е била основна причина за взимането на този заем, е трябвало да се каже на хората.