Премиерът има готово предложение за председател на ДАНС

Премиерът  Бойко Борисов ще подпише освобождаването на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев. И двамата са подали оставките си днес, каза Борисов и обясни, че ги е приел. 

 

Борисов обясни, че ще разпише оставката на Лазаров веднага след като има развръзка по случая с убийството на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. Междувременно стана ясно, че 40-годишен мъж е обвинен за убийството на Вероника.  

 

Още по темата

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев също обявил пред премиера, че си подава оставката.  Борисов беше категоричен, че новият вътрешен министър ще реши кой да заеме мястото на Лазаров, а председателят на ДАНС се избира лично от премиера. 

 

Той обоснова избора си на Румяна Бъчварова за вътрешен министър с това, че няма разлика дали постът ще бъде оглавен от мъж или жена. 

 

Премиерът беше категоричен, че няма да иска оставката на Цветан Китов от поста му председател на Държавната агенция "Технически операции". Борисов допълни, че е дал оценка на Цветан Цветанов отдавна и посочи, че в работата си, Цветанов е направил много добри неща, но е допуснал и грешки.