Инцидентът е станал на Аспаруховия мост във Варна

 

Тролейбус се запали и изгоря като факла във Варна. 20 пътници е имало в тролея, когато са избухнали пламъците. Малко след 14 часа тролейбус по линия 88 пламнал изненадващо. Шофьорът започнал да вика на пътниците да излязат веднага.


Огънят обгърнал цялото превозно средство, а паниката обхванала всички пътници, дори и шофьора. Хората започнали да се бутат, да тичат и да се опитват да се спасят. Някои били обгазени, други пострадали в паниката.  Причината за пожара е късо съединение на 24-волтовото захранване. А огънят пламнал при повторния опит на шофьора да запали двигателя на превозното средство.


За щастие сред пътниците имало две момчета, които успели да запазят самообладание. Отворили вратите на тролейбуса и така спасили всички пътници. Единият от смелчаците е бил самият кондуктор. При отварянето на вратите, обаче, 62-годишна жена е била блъсната от тълпата зад нея и при падането е счупила тазобедрената става.


Огънят леко е обгорил тялото на шофьора на тролейбуса и напълно е изпепелил превозното средство. Тролейбусът е 30-годишен, според всички проверки – напълно изправен
Тепърва започват проверки, които да покажат каква е причината тролейбусът да се запали.

 

Полицейската проверка приключи. Очаква се да се разберат причините за пожара.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Борис Касиков

 

Ексклузивни кадри от пожара може да видите и в рубриката "Моята новина"