Извършена е проверка в района по сигнал на зрител на Нова телевизия

Добивът на дървесина около селата Градец и Мокрен е законен. Това показва проверката на горските служители на Регионалната дирекция на горите в Сливен във връзка със сигнал на зрител на Нова телевизия в "Моята новина”.

 

Преди няколко дни гражданин алармира за "нагла сеч” по път за Сливен между двете села.

 

"На пътя преброих 14 товарни камиона, които прехвърляха дървесината на тирове... Сечта наистина е безконтролна, че е незаконна и ненаказана, това е ясно. Сече се дори и в местността "Чукарите" в град Котел, която уж е защитена”, написа нашият зрител.

 

От дирекцията поясниха за Нова, че дърводобивът се извършва в две насаждения на територията на Югоизточно държавно предприятие – Сливен. Обектите са горски територии, държавна собственост и се намират в землището на село Мокрен с обща площ 210 дка. При проверка на документите не са констатирани пропуски. 

 

"Спазени са всички законови изисквания за поставяне на информационни табели за посочените разрешени срокове. Дърветата са маркирани с контролна горска марка. Проверката показва, че е извършван дърводобив само на маркирани с контролна горска марка дървета”, показва още проверката на горските служители.

 

Ако и вие имате съмнения за незаконна сеч, изпращайте материалите си в "Моята новина"!