Сините се издъниха на старта на плейофите - 1:1 срещу последния в "А" група

След напрегнатата седмица, в която оставката на спортния директор Георги Иванов не бе приета, Левски продължи да разочарова привържениците си. "Сините" допуснаха домакинско равенство срещу абсолютния аутсайдер Хасково на старта на плейофите във втората шестица на "А" група. Дебют като треньор на гостуващия състав направи Емил Ангелов.

 

За хасковлии точката беше първа в историята на "Георги Аспарухов". Те поведоха в резултата в 15-та минута, когато Димитър Алексиев засече с левия крак подаване на Станислав Маламов. Нападателят на Хасково се разписа във втора поредна среща, а от началото на шампионата вече има пет попадения.

 

Левски изравни в 69-та минута. Антонио Аниете засече с глава центриране на Либан Абди, а вратарят Николай Банков се намеси колебливо и пусна топката между краката си. До края обаче по-чистите шансове бяха пред Хасково, като на два пъти Деян Лозев пропусна очи в очи с Боян Йоргачевич.

 

След хикса Левски запази седмата си позиция, но вече има само точка повече от Черно море, който се наложи с 1:0 срещу Марек. Треньорът на "сините" Стойчо Стоев призна, че Хасково дори е заслужавал трите точки. Стоев допусна втори разочароващ резултат срещу новака в елита - в първия кръг от сезона, още докато беше начело на Лудогорец, той бе изненадан от хасковлии с 0:1.

 

Спортният директор на Левски Георги Иванов пък категорично отказа да говори пред медиите, като ги отпрати с думите: "Питайте Стойчо Стоев!"