С него трябва да бъде покрит дълг към фирма, изградила пречиствателната станция

 

С жива вериги жителите на Сопот ще бранят описването на имущество и изваждането на техника от сградата на местната общината. Причината е, че частен съдебен изпълнител започва да разпродава имуществото на общината, за да бъде покрит дълг към фирма, изградила пречиствателната станция.

 

Задълженията от 7 милиона лева са образувани заради наложена финансова корекция от ръководството на оперативна програма „Околна среда”.

 

В описа на частния съдебен изпълнител са сървърите, компютрите и офис обзавеждането на администрацията и общинския съвет в Сопот. Според кмета на града, ако бъде взето имуществото, ще спре обслужването на гражданите. Затова жителите на Сопот имат намерение да спрат частния съдебен изпълнител с жива верига.

 

До момента на фирмата, изградила пречиствателната станция, са изплатени 15 от 18 милиона лева. За другата част Община Сопот се надява да получи безлихвен заем от държавата. Ако все пак се стигне до изземване на имуществото, хората са готови да блокират и главния път.

 

Според частния съдебен изпълнител единствено фирмата, на която се дължат пари, може да спре разпродаването на имуществото на сопотската община.