До дни мобилните камери отново започват да дебнат в цялата страна

 

Държавата обяви война на джигитите. След трагедията в Дупнишко, при която загинаха петима души, премиерът Бойко Борисов поиска повече строгост за нарушителите на пътя.

 

До дни мобилните камери отново започват да дебнат в цялата страна. Пътните патрули ще следят за безопасността около училищата и там, където абитуриентите празнуват. 

 

До абитуриентската вечер на Финасово-стопанската гимназия в Монтана остават броени дни. В еуфорията младежите често пренебрегват безопасността на пътя.

 

Антон обаче е премислил опасния момент с шофирането на бала.

 

За скоростта не мога да кажа, че ще я превиша, защото ще има човек, който ще ме вози. Но за прозорците не мога да кажа. От еуфорията може и да се получи”, заявява Антон.

 

Ако се "получи", Тони рискува да попадне на патрулите, които в дните около баловете ще бъдат навсякъде. 

 

Нека празникът на абитуриентите не завършва с качване в автомобила, защото след употреба на алкохол могат да настъпят сериозни инциденти”, предупреди комисар Бойко Рановски, ГД „Национална полиция”.

 

Премиерът Бойко Борисов пък призова за война срещу "джигитите на пътя".

 

„Дайте да им обявим война на тия, джигити ли са, какви са! Като ги видиш, звънни, алармирай, застани пред колата”, призова премиерът. 

 

До дни в борбата с безразсъдните шофьори ще се включат отново мобилните камери. Веднага щом наредбата бъде обнародвана, патрулите заемат местата си. Въпреки че ще има предупредителни знаци, колите с камери могат и да не бъдат обозначени.

 

Важно е хората наистина да знаят, че някой някъде ги снима и трябва да карат внимателно. Не е важно да се кара внимателно само в един участък и след като излезе от този участък, да кара като джигит”, заяви комисар Тенчо Тенев, отдел "Пътна полиция" при СДВР.

 

Докато властта се бори с джигитите, МВР решиха един проблем, заради който българските шофьори пропищяха от солени глоби в Гърция и Унгария. От днес КАТ издава нов вид регистрационни талони, съобразени с изискванията в тези държави. Процедурата отнема половин час и 9 лева.