Поредицата по Viasat Nature ни среща с животните, които откриват наркотици и бомби

През следващия един месец Viasat Nature ще представи една от водещите академии за дресиране на животни в света. Поредицата „Опасни кучета“ ще се излъчва всеки понеделник, от 18-ти май до 22-ри юни, от 21:05 часа.

 

Документалната продукция представя школа за обучение на четириноги, която се намира на уединено място, скрито сред хълмовете на Уелс, Великобритания. За разлика от киноложките изложби, където животните трябва да са с добър външен вид и от чистокръвна порода, в академията се разчита на други качества. Там кучетата преминават специално обучение, за да могат да спасяват хора.

 

Школата дава шанс на нежеланите животни да започнат нов живот, преминавайки през трудна подготовка. Главният дресьор Саймън Малин учи кучетата да откриват наркотици, както и заложени бомби в конфликтни зони. Обучението е изключително отговорно и отговаря на най-високи международни стандарти.

 

„Опасни кучета“ проследява етапите от целия курс, изпълнен с върхове и спадове. Съвместната работа на дресьорите и техните възпитаници е наситен с много напрежение, но крайната цел - сигурността на обществото, оправдава техните усилия. Зрителите ще станат свидетели на успехите и провалите им, на добрите и лошите моменти, както и на изключително интересните отношения между учителите и техните ученици.

 

Как се справят Саймън Малин и екипът му и дали дресираните от тях животни ще завършат успешно курса.

 

Гледайте в поредицата „Опасни кучета“ всеки понеделник, от 18-ти май до 22-ри юни, от 21:05 часа.