Разнообразна програма и много атракции във Военноморския музей във Варна и НВИМ в София

 

С вход свободен и разнообразни забавления във Военноморския музей (ВММ) във Варна се проведе Деня на бащата, посветен на специалната връзка между детето и бащата.

 

Празникът е вече традиционен и за Националния военноисторически музей (НВИМ) в София, но тази година за първи път в инициативата се включва и Военноморският музей. Посетителите могат да разгледат постоянната експозиция, а атракции и познавателни ателиета дават вълнуващо начало на лятната ваканция.

 

Интригуващият морски свят показва на малки и големи с уроци по корабоплаване, от които могат да научат с какви уреди и познания навигаторът управлява кораба и следва курса в открито море. В училището по моделиране посетители разбраха лесно ли се създава модел на кораб, пише БГНЕС.

 

За четвърта поредна година посетителите на НВИМ имат възможност да видят част от съвременната техника на Българската армия, превозни средства и машини, иновативни детски играчки и разнообразни атракции. Специално за повода е представен автомобил „Пясъчна котка“, високопроходима линейка, участвала в мисии и много други. Осигурен е свободен достъп до кабините на хеликоптер Ми-8 и многоцелеви изтребител МиГ-21 бис, както и до отделенията за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и танк Т-34-85.

 

За първи път тази година има обособено пространство и за бебета. Гигантски конструктор за млади откриватели, видеоигри, симулатор с волан, рисунки с отпечатъци, маски на приказни герои, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни изненади не само стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите.

 

Видео: БГНЕС