Прекалено големият брой грешки от наша страна се оказа решаващ

Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна поражение в третия си мач от група В на Европейските игри в Баку, предаде Gong. Играчите на Николай Желязков не успяха да спечелят гейм срещу Германия и инкасираха поражение с 0:3 – в отделните части 20:25, 18:25, 22:25. Това бе първа загуба за „трикольорите“, които бяха изместени от втората позиция.

 

Срещата продължи около час и половина, в който двата тима показаха почти еднаква успеваемост в атака, но прекалено големият брой грешки от нашата страна на мрежата се оказа решаващ. Българите демонстрираха чудесна игра на блок, но това не беше достатъчно, за да пречупят опонента, който показа сърцата игра в защита.

 

Най-резултатен за родните национали бе капитанът Тодор Алексиев с 13 точки, а Валентин Братоев добави 8. При германците над всички бе Йохен Шьопс със 17, докато Кристиан Фром реализира 1.

 

Така с 5 точки от три мача „лъвовете“ са трети в подреждането, като германците имат 6 точки на втората позиция. Толкова има и лидерът Русия, който обаче е с мач по-малко. Именно срещу руснаците е следващият двубой на нашите национали. Мачът ще се играе на 20 юни.

 

Източник: Gong.bg